4200+ spokojených zákazníků

Jak na oteklé oči? 

Jak na oteklé oči? 

Oči jsou tím, co nás na ostatních lidech okamžitě upoutá a jsou také částí obličeje, která dokáže rychle prozradit náš věk. V případě, že o oční okolí dostatečně nepečujete, můžete dokonce vypadat podstatně starší, než jste. Jak se zbavit oteklých očí, vrásek pod očima a kruhů pod očima? 

Proč oční okolí vyžaduje zvýšenou péči?

Kůže v oblasti očí je mnohem citlivější než zbytek obličeje. Na předčasném stárnutí očního okolí se podílí hned několik faktorů. Pokožka kolem očí se snadno dehydratuje, je velmi tenká a ke vzniku vrásek také napomáhají svaly, během dne totiž mrkneme zhruba 10 000krát, což se na pleti musí projevit. 


Věděli jste?

Pokožka v oblasti očí je podstatně tenčí než na zbytku obličeje. Její tloušťka je pouhých 0,1 mm, takže je velmi náchylná k projevům stárnutí.


Oteklé oči a kruhy pod očima 

Kromě toho, že má oční okolí sklony ke vzniku vrásek, je také velmi náchylné k otokům. Podkoží je totiž pod očima řídké a snadno nasává vodu, čím vznikají oteklé oči. Oteklé nebo také jinými slovy opuchlé oči jsou nepříjemné a neestetické. Často se objevují hned po probuzení nebo v průběhu dne plného stresu. Obvykle je navíc doprovází zarudnutí, pálení nebo tmavé kruhy pod očima. Když totiž stárneme, pokožka se ztenčuje a nedostatečný objem pod očima ve spojení s opuchnutím utváří nevzhledný tmavý stín. 

Jak bojovat s oteklýma očima, kruhy pod očima a vráskami?

Dobrou zprávou je, že se s oteklýma očima ani kruhy pod očima nemusíte smiřovat. Podle jedné ze studií totiž dokáží kruhy pod očima spojené s opuchnutím redukovat kvalitní oční krémy. Odborníci radí ideálně volit takové, které obsahují kyselinu hyaluronovou, jež je tělu vlastní a má na oční okolí blahodárné účinky. 

TIP: Oční krém Anti Wrinkle Eye Cream

Nejen kyselinu hyaluronovou, ale také řadu dalších účinných aktivních látek obsahuje oční krém Anti Wrinkle Eye Cream, který redukuje vrásky o více než 30 % a slibuje zářivý a mladistvý vzhled očí. Ve složení krému najdete také látku snap-8, jež je bezbolestnou alternativou botoxu, kinetin zpomalující proces stárnutí a vitamín E, který chrání pleť proti volným radikálům. Nedílnou součástí krému je také jojobový olej, ten se stará o to, aby byla pleť zklidněná a revitalizovaná.

Kdy začít používat oční krémy?

Řada žen, ale také mužů si pokládá otázku, kdy začít používat oční krémy. Odpověď zní: Vždy raději dříve, než později. Pokožka totiž dle vědců začíná stárnout už ve 20 letech, takže je namístě začít používat produkty na oční okolí už kolem 20 let, a to i pokud vás žádné problémy netrápí. Jsou totiž skvělou prevencí proti projevům stárnutí.

Závěr

Oční okolí vyžaduje naši zvýšenou pozornost. Pokud chcete, aby oblast kolem očí působila mladistvě a rozzářeně, dopřejte si kvalitní spánek, dbejte na zdravý životní styl a pravidelný pitný režim a v neposlední řadě používejte oční kosmetiku, která slibuje viditelné výsledky.

Sledujte nás na Instagramu

Co hledáte?

Váš košík