4200+ spokojených zákazníků

Balzám Praesidiol - pomocník na ekzém a lupénku?

Balzám Praesidiol - pomocník na ekzém a lupénku?

Atopický ekzém a lupénka. Dvě nepříjemná zánětlivá kožní onemocnění, která někdy dokážou pořádně potrápit. Odpověď na to, jak ulevit od příznaků a přispět k lepšímu stavu pokožky, přináší unikátní balzám Praesidiol® Revival Skin, který je speciálně vyvinutý pro potřeby pokožky s ekzémem nebo lupenkou a je založený na účinných aktivních látkách. Balzám Praesidiol® Revival Skin je vyrobený v Německu podle nejvyšších standardů kvality a je dermatologicky testovaný.

Celosvětově rozšířená kožní onemocnění: Atopický ekzém a lupénka

Atopický ekzém neboli dermatitida je jedním z nejčastějších kožních onemocnění, jehož výskyt se celosvětově neustále zvyšuje. V České republice se týká zhruba 15 až 20 % lidí a nejčastěji postihuje děti. Mezi příznaky atopického ekzému patří zarudnutí, otok, mokvání a nepříjemné záchvatovité svědění. Poměrně častým onemocněním je také lupénka, která se týká zhruba 1,5 až 7 % osob v Evropě i USA, její výskyt je častější u žen. Lupénka, známá také pod odborným názvem psoriáza, je neinfekčním zánětem kůže, který nejčastěji postihuje kůži nad lokty a koleny, v oblasti křížové kosti nebo ve kštici. Základním projevem lupénky jsou vyvýšená, ostře ohraničená, červená ložiska s šupinami.

Jak ulevit od příznaků atopického ekzému a lupénky?

V případě atopického ekzému a lupénky lékaři nejčastěji předepisují protizánětlivé krémy. Tyto krémy však velmi často obsahují kortikoidy. Kortikoidy mají na jednu stranu rychlý a silný protizánětlivý a protialergický účinek a zmírňují otok a svědění, ale na druhou stranu jsou spojeny s řadou nežádoucích účinků, a proto se nedoporučuje tyto krémy užívat dlouhodobě. K nežádoucím účinkům kortikoidů patří například snížená imunita, migrény, poruchy zubní skloviny, zvýšená chuť k jídlu, závratě nebo ochablost svalů. Projevy svědění je však možné zmírnit i některými krémy bez předpisu. Lidem s lupénkou, atopickým ekzémem i suchou, svědivou pokožkou se velmi osvědčil balzám Praesidiol® Revival Skin.

Praesidiol® Revival Skin: Účinná pomoc od příznaků bez vedlejších účinků

Balzám Praesidiol® Revival Skin, založený na aktivních látkách v různých koncentracích, je ideálním přípravkem ke každodennímu použití. Balzám, který je vhodný na pokožku těla i na pleť, neobsahuje kortikoidy ani parfemaci, takže je nezávadný i při dlouhodobém používání.

Jaké jsou hlavní výhody balzámu Praesidiol® Revival Skin?

  • Pomáhá bojovat proti příznakům lupénky a ekzému
  • Obsahuje účinné přírodní aktivní látky
  • Je vyrobený v Německu podle nejvyšších standardů kvality
  • Je dermatologicky testovaný a není testovaný na zvířatech
  • Neobsahuje kortikoidy ani parfemaci
  • Je vhodný i k dlouhodobému používání

Jaké aktivní látky balzám obsahuje?

Skvělých výsledků balzám Praesidiol® Revival Skin dosahuje díky několika přírodním ingrediencím, které jsou známé pro své příznivé účinky na stav pokožky.

Kyselina salicylová

Kyselina salicylová má v balzámu nezastupitelnou roli. Exfoliuje povrchovou vrstvu kůže, čímž zlepšuje pronikání účinných látek. Kyselina salicylová navíc zvyšuje produkci kolagenu, zlepšuje pevnost pokožky a vyplňuje defekty v kůži.

Olej z černého kmínu

Olej z černého kmínu, který nese latinské pojmenování Nigella sativa, má potřebné antibakteriální, protizánětlivé a hojivé účinky na rány a zvyšuje tvorbu kolagenu. Jedná se o legendární olej faraonu ze Starověkého Egypta, výjimečné účinky oleje z černého kmínu využívala již Kleopatra a Nefertiti. Olej z černého kmínu kromě výše uvedeného revitalizuje a zjemňuje pokožku, pomáhá bojovat proti volným radikálům a bojuje proti předčasnému stárnutí pleti.

Rostlinné oleje

V neposlední řadě balzám obsahuje také rostlinné oleje, které obnovují kožní bariéru a starají se o to, aby byla pokožka dostatečně hydratovaná. Rostlinné oleje patří k nejstarším surovinám využívaným v kosmetice a v medicíně. Díky svému přírodnímu složení pokožku nedráždí a obsahují složky, které jsou pokožce vlastní. Rostlinné oleje se také pyšní vysokým obsahem esenciálních mastných kyselin a kyseliny linolové, jež je pro pokožku velmi důležitá a bez ní je pokožka sušší a šupinatá.

Balzám o pokožku pečuje ve třech krocích

Péče o pokožku, která se potýká se zánětlivým kožním onemocněním, je s balzámem Praesidiol® Revival Skin založena na třech krocích. V prvním kroku balzám díky obsahu kyseliny salicylové odstraňuje zrohovatělou vrstvu kůže, čímž usnadňuje pronikání hydratačních a protizánětlivých olejů. Pokožku hýčká olej z černého kmínu, latinsky Nigella sativa, který v druhém kroku působí regeneračně, eliminuje svědění a působí také antibakteriálně a pokožku intenzivně vyživuje a zklidňuje. Díky vysokému obsahu přírodních olejů balzám pokrývá svrchní vrstvu kůže a vytváří na ní nepropustný film, zabraňuje tak úniku vody a pronikání vnějších škodlivin. Vyzkoušejte i vy balzám Praesidiol® Revival Skin Balzám, který pomáhá bojovat s nepříjemnými příznaky lupénky, atopického ekzému a suché pokožky.

Efekt Praesidiol balzámu po 3 dnech užívání.

Bližší informace o produktu zde.

Sledujte nás na Instagramu

Co hledáte?

Váš košík